Company Profile #55585

Dascher Intelligent Logistisc

Company Management
Statistics
ETS2 ETS2
ATS ATS
Awards 0
No awards were received.
Company Description
Příběh společnosti DACHSER krásně ukazuje, jak se dynamická společnost může vyvinout a přizpůsobit v souladu s technologickým pokrokem a vlivem globalizace na logistiku. Společnost DACHSER včas rozpoznala nové příležitosti a pevně se jich chopila - dokázala se přeměnit z lokálního přepravce na přední logistickou společnost.

Dnes představujeme špičková, efektivní a na technologiích založená logistická řešení. Spoléháme se přitom na integraci našich globálních přepravních a skladovacích sítí, dlouhodobých partnerství a konzistentního digitálního propojení do světové sítě. Díky využití vícekanálového přístupu se všemi úspěšně propojenými distribučními kanály nabízíme zákazníkům zabezpečený a spolehlivý systém pro jejich nejnáročnější logistické požadavky.

Od počátku byla strategie společnosti DACHSER zaměřena na dosažení udržitelného růstu vlastní sítě. Nové regiony a trhy jsme vždy rozvíjeli prostřednictvím zakládání poboček a lokálních organizací nebo akvizic společností, které bylo možné bezproblémově integrovat do naší stávající sítě. Naší nejvyšší prioritou je konzistentní podpora firemní strategie a hodnot.

Důležité milníky v historii naší společnosti
2015 - Společnost DACHSER mění svou právní formu na Societas Europaea (SE), čímž pokládá základy své budoucnosti. Neplánuje se však žádný veřejný prodej akcií rodinné firmy. Celosvětová struktura managementu je přizpůsobena velikosti společnosti.

2014 - Společnost DACHSER zřizuje Eurohub pro logistiku potravin v Erlensee v Hesensku.

2013 - Dvanáct evropských přepravců potravin vytváří síť European Food Network: Asociace partnerů od té doby vytvořila příklad sítě s bezproblémovými procesy řízenými podle jednotných standardů.

2011 - Společnost DACHSER otevírá další Eurohuby ve francouzském městě Clermont-Ferrand a slovenském hlavním městě Bratislavě.

2002 - Společnost DACHSER zřizuje evropskou platformu (Eurohub) v německém městě Überherrn.

1990 - Jako iniciátor standardizace čárových kódů v oblasti logistiky formou globálního identifikačního systému EAN/NVE tato společnost opět prokázala, že je průkopníkem a inovátorem logistické branže.

1982 - Je zavedena služba DACHSER Food Logistics, přeprava čerstvých potravin vysoce citlivých na teplotu.

1980 - Společnost DACHSER začíná vývoj interních IT aplikací pomocí moderních komunikačních technologií.

1971 - S převodem celého vozového parku na výměnné nástavby a přizpůsobením provozních procesů se ze společnosti DACHSER stává lídr v inovacích v tomto průmyslovém oboru.

1951 - Thomas Dachser zřizuje jako vůbec první přepravce kancelář pro leteckou dopravu na mnichovském letišti.

1934 - Vznikají první pobočky v Německu - rodinná firma se rozšiřuje.

1930 - Thomas Dachser zakládá v Kemptenu přepravní firmu provozovanou jediným člověkem.

To je však pouze stručný výňatek z historie společnosti DACHSER. Všechny důležité milníky naleznete na našich korporátních webových stránkách.

Dachser Group SE & Co. KG je německá nákladní společnost založená Thomasem Dachserem v roce 1930 se sídlem v Kemptenu v regionu Allgäu . V lednu 2005 převzal funkci předsedy správní rady vnuk Thomase Dachsera Bernhard Simon. DACHSER působí v obchodních segmentech European Logistics, Air & Sea Logistics a Food Logistics . V oblasti smluvní logistiky skupina zajišťuje přepravu , skladování a služby s přidanou hodnotou .

1930 – 1938: Konvenční doprava

Společnost DACHSER začala v roce 1930 během Velké hospodářské krize přepravou sýra Allgäu do regionu Porýní a v roce 1934 otevřela první pobočku společnosti v Memmingenu . O čtyři roky později následovalo otevření pobočky v Neuss v Porýní, v té době DACHSER se stal vedoucí dopravní společností v regionu Allgäu.

1939 – 1950: Válečná a poválečná léta

Za druhé světové války byl prakticky celý vozový park zrekvírován a řidiči narukováni státem. Všechny areály společnosti byly během války zničeny. Krátce po skončení války začal DACHSER opět obchodovat a v roce 1949 byl do obchodního rejstříku zapsán „Thomas Dachser Spedition“.

1951 – 1971: Konvenční dopravní podnik

Růst společnosti nastartoval v 50. letech 20. století, kdy se v Německu otevřelo velké množství nových poboček a přidala se mezinárodní pozemní, letecká a námořní nákladní doprava. DACHSER otevřel svou první pobočku pro leteckou nákladní dopravu na letišti v Mnichově v roce 1951 a do konce desetiletí zaměstnával více než 1 000 lidí a generoval tržby více než 70 milionů DM.

V roce 1969 byla společnost zakládajícím členem Kombiverkehr KG, jejímž cílem bylo integrovat silniční a železniční dopravu. Jedním z účelů nově vzniklého podniku bylo organizovat železniční přepravu kamionů a výměnných nástaveb pro jejich partnery. To byl jeden z důvodů, proč se DACHSER rozhodl do roku 1971 změnit celý svůj vozový park na vozidla s výměnnou nástavbou. Vnější rozměry zvolené pro výměnné nosiče byly poté převzaty jinými výrobci a přepravními společnostmi a staly se průmyslovým standardem.

1972 – 1989: Logistika jako hlavní funkce

Po smrti zakladatele Thomase Dachsera v roce 1979 společnost zdědily jeho dcery Christa Rohde-Dachser a Annemarie Simon.

V roce 1982 začala firma nabízet svým zákazníkům skladování a přepravu teplotně citlivých potravinářských výrobků, které zajišťovala nově vzniklá divize Fresh Produce (nyní Food Logistics).

1990 – 1999: Logistika optimalizuje procesní řetězce

V roce 1994 společnost zavedla SSCC ( Serial Shipping Container Code ) pro identifikaci balíků. Tento čárový kód se v dopravní logistice dobře prosadil jako jedinečný identifikační kód. DACHSER získal francouzského poskytovatele logistiky, Graveleau, v roce 1999, což společnosti umožnilo rozšířit svou síť v Evropě a severní Africe.

2000 – současnost: Globální logistické sítě


Sídlo v Kempten/Allgäu, 2012
Akvizicí Haugstedt Group v roce 2005 rozšířil DACHSER svou síť v severní Evropě. Od té doby DACHSER expanduje v Asii, Evropě, Střední a Jižní Americe a Spojených státech. Další vývoj zahrnuje založení společného podniku „Logimasters & DACHSER“ v Brazílii a posílení přítomnosti skupiny v České republice akvizicí poskytovatele logistiky EST. V roce 2010 převzal DACHSER JA LEACH Transport Ltd. se sídlem v Rochdale ve Spojeném království a na začátku roku 2013 získal španělskou společnost pro leteckou a námořní přepravu Transunion SA, která vedla k expanzi ve Španělsku, Turecku, Argentině, Peru a Mexiku.

S akvizicí španělského poskytovatele logistiky Azkar se sídlem v Cosladě u Madridu 15. ledna 2013 se přítomnost společnosti DACHSER ve Španělsku a Portugalsku rozrostla na 91 zařízení, která zaměstnávají 3 000 lidí. Dne 14. října 2013 společnost získala většinu akcií finské letecké a námořní přepravní společnosti Oy Waco Logistics Finland. Oy Waco Logistics Finland se sídlem ve Vantaa v jižním Finsku, blízko hlavního města Helsinek, provozuje další kanceláře v ekonomických centrech Lahti, Oulu, Tampere a Vaasa. S 54 zaměstnanci dosáhla společnost v roce 2012 tržeb ve výši 24 milionů EUR. V únoru 2015 oznámila změnu názvu na SE & Co. KG a převedla obchodní segmenty Road Logistics a Air & Sea Logistics na 100% dceřinou společnost DACHSER. SE.
DACHSER má 437 poboček po celém světě. Evropská síť se skládá z poboček, které denně interagují prostřednictvím kombinace přímých linek, platforem a uzlů.

Logistické uzly v Evropě – Eurohubs – se nacházejí v Überherrnu, Bratislavě a Clermont-Ferrandu. Mezikontinentální spojení se uskutečňují prostřednictvím globální sítě letecké a námořní nákladní dopravy společnosti DACHSER Air & Sea Logistics s 200 místy a místními partnery.

V roce 2008 obdržel Bernhard Simon cenu LEO (Logistics, Excellence, Optimization) v kategorii „Entrepreneur of the Year“ od publikace Deutsche Verkehrszeitung. [7] V témže roce Akademie rodinných společností INTES a časopis Impuls jmenovaly Bernharda Simona „Rodinným podnikatelem roku“. [8]

Studie „Image ranking transport and logistické služby 2014“, kterou provedla organizace Kleffmann pro průzkum trhu pro mnichovský týdeník Verkehrs Rundschau, označila DACHSER za nejlepší v „Přepravě všeobecného nákladu a kusového zboží“, „Potraviny“. a logistika spotřebního zboží“ a kategorie „Letecká nákladní a mezinárodní námořní kontejnerová doprava“. [9]

V roce 2014 získalo firemní video: „Cut!“, vyrobené poskytovatelem logistických služeb DACHSER, zlatou cenu Intermedia-globe na World Media Festival v Hamburku. [10]

V roce 2014 Fox Awards získal časopis DACHSER zlatou cenu v kategorii Customer Magazine.

Company Rules
Limit 2 000 km
Real
ETS2 Limit 2 000 km
Real
ATS No limit
jezdit real
aspon najezdit 2000 km !!
chovat se slušně
MP/Sp
List of employees [1]
Loading